I workshoppen skulle der udvikles indhold til SoMe og websites ved brug af den teori vi har lært og med de programmer der anvendes i undervisningen (Adobe).
Vi arbejdede med indholdsproduktioner, hvor vi skulle igennem tre iterationer af processen.
Gruppe: Lucas, Christoffer, Justine og jeg.
Vi valgte casen omkring UCL, nærmere betegnet Medialab.
Research
- Hvilke sociale medier anvendes der?
Facebook, Instagram (UCL, ikke medialab), Tiktok (UCL, er død/inaktiv)
- Hvilken type indhold anvendes nu?
Tekst, billeder, (+ videoer på ucls Tiktok, + videoer på Instagram af privatpersoner)
- Er der nogle trends der er oplagte at følge?
TikTok er et meget populært medie, hvis ikke det mest brugte kommercielle medie til small businesses. Facebook bliver brugt mest i Danmark og er godt til at give potentielle nye studerende et indblik.
Konkrete video trends: Hurtig gennemgang, ikke for meget interview, timelapse, voiceover, journey and goal (vise process og resultatet)
Konkrete billed trends: Billeder af ting i brug (monkey see, monkey do)
- Målgruppe?
Studerende, lærer, potentielle nye studerende (udefrakommende)
- Hvordan anvendes identiteten?
Fælles design i ting, ikke så meget fælles identitet
Proces, produkt og refleksion
Vi fik ret hurtigt brainstormet vores idéer og vi var alle enige om at det skulle være en video der ville vise hele Medialabs faciliteter, og at det kunne være fedt, hvis det var et one-shot, således at det ville være som at man selv går ind i Medialab.
Vi brugte god tid på at få sat hele Medialab op og finde ud af et storyboard/timeline i.f.t. hvordan vi skulle gøre det, da vi hver især fik flere roller i.f.m. optagelsen. Vi lavede flere prøver i.f.t. filmning og timing og små ting der skulle rettes/justeres og iscenesættes på anden vis. Ved at vi brugte tiden på at sætte rigtigt op, og teste om vores idéer kunne lade sig at gøre, gjorde at vi kunne lave et one-take, som vi var tilfredse med.
Bagefter skulle vi præsentere vores video for de andre teams og have silent feedback, som vi så kunne tage med hjem, hvor vi skulle redigere videoen færdig.

Da der var tale om et one-take, så har jeg ikke redigeret i videoens længde, men fokuseret på tekst og musik. Videoen er tiltænkt UCL’s website, og kan ses her:
Det var nok en af de sjoveste og fedeste opgaver vi længe har haft, dels fordi vi havde “fri leg” indenfor et felt, så fantasien kunne få frit spil.
Der var en rigtig god gruppedynamik og vi havde det sjovt.
Det vi alle måtte konstatere var, at det var rigtig svært at få videoen redigeret i Adobe Premiere Pro / After effects. Personligt kan jeg godt mærke at det er nogle programmer jeg har brug for at lege mere med for at få forståelsen af brugen, og hvordan de fungerer. Jeg endte med at anvende programmet Clipchamp til at redigere videoen, ellers var det ikke lykkedes at aflevere opgaven rettidigt.
Det kunne have været fint hvis vi havde vidst lidt på forhånd at vi skulle bruge Premiere Pro/AfterEffect, eller havde haft lidt undervisning/repetition af brugen af programmerne inden denne workshop.