Menu Luk

Projekt 2: Installationsprojekt for HCA Festivals

Studiegruppe: Rosa, Denis, Justine og mig selv.

Opgaven: Digital festivalguide

Processen

Til kickoff- lavede gruppen en brainstorm i.f.t. hvilke idéer der kunne være potentielle som en digital festivalguide for HCA Festivals. Dagen efter kickoff blev vi vidst rundt på HCA Festival-området, og fik bl.a. fortalt hvilke udfordringer de ser i forhold til at få de besøgende til at cirkulere rundt på hele festivalpladsen. I Gruppen blev vi egentligt hurtige enige om, at en app til mobiletelefoner ville være den bedste løsning men vi skulle komme op med 3 idéer til midtvejspitchen.

Til midtvejspitchen fik vi besked på at tænke helt ud af boksen UDEN begrænsninger, for en app var for oplagt. Anni sagde, at selvom det ikke var noget vi ville kunne lave p.g.a. eksempelvis manglende kompetencer, så kunne vi beskrive idéerne og finde løsning herpå, da det “kun” var en prototype vi skulle lave.

Desværre opstod der efter kort efter midtvejspitchen uenighed om hvilken vej vi skulle gå og hvad vi skulle arbejde videre med, da 2 af gruppemedlemmerne holdt fast i App’en, nok mest fordi det ene gruppemedlem følte sig mest sikker i den opgave, og allerede var påbegyndt at lave lo-fi/hi-fi wireframes i Figma. Det betød af gruppen blev splittet i forhold til at finde nye løsninger; 2 ville kun arbejde med app’en og 2 ville gerne tænke ud af boksen og finde nogle nye skøre idéer.

Som projektleder formåede jeg ikke at nå ind til de to gruppemedlemmer som arbejdede med app’en og fik ej heller mulighed for at byde ind med noget til den, da det kun var “dem” der arbejdede med den.

Selvom jeg kom med idéer til den såkaldte skattejagt var det ikke noget der blev lavet i App’en f.eks. er der ikke nogle steder i appen, der indikerer at der er en skattejagt, som fører én rundt på festivalområdet, og taget målgruppens alder i betragtning (18-35år), så syntes jeg at det var et lidt tamt ord at kalde det en skattejagt, da jeg synes det mest henvender sig til børn/børnefamilier og nogle af de forslag der var til aktiviteter/missioner på skattejagten er ikke henvendt til voksne, men snarere børn. Måske skulle den bare have heddet noget med “Gå i H.C. Andersens fodspor og opdag eventyret”.

Justine og jeg kom med et par andre idéer ved brainstorm efter midtvejspitchen:

En luftballon med digital reklame på sejlet for HCA Festivals, som kunne bruges som et pejlemærke i.f.t. hvor festivalen bliver afholdt, således at de besøgende hele tiden ville kunne se ballonen og gå i den retning, hvis de kom udenfor festivalområdet. Hvis denne skulle have været integreret i “skattejagten”, kunne den havde været en del af et lodtrækningssystem, såfremt de festivalbesøgende havde gennemført “skattejagten”, ville de være med i lodtrækningen om en op-/nedtur i luftballonen under festivalugen.

Et andet forslag var en VR-oplevelse, hvor man på en eller anden måde kunne være med i et af H. C. Andersens eventyr.

Et tredje forslag var hologrammer i Eventyrhaven, hvor det ene hologram skulle forestille sig H.C. Andersen som fortæller et eventyr og i et andet hologram ved siden af, ville man kunne opleve historien evt. med lyd (høretelefoner).

Et fjerde forslag var en humanoid der kunne fortælle et eventyr.

Men p.g.a. splittelsen i gruppen og manglende tid til at udarbejde yderligere prototyper, fokuserede jeg på den akademiske rapport, hvor jeg til at starte med udelegerede de forskellige afsnit og bad hvert gruppemedlem om at skrive noget og var tovholder på dette.

  • Rosa skrev indledning, problemformulering og konklusion.
  • Justine skrev afgrænsning, abstract og refleksion.
  • Denis skrev lidt på analysedelen.
  • Jeg skrev metodeafsnit og det meste af analysen.

Det hele samlede jeg i Indesign.

Justine arbejdede på flyers og plakat:

Denis og Rosa havde fra start besluttet at de ville stå for de to videoer, som de lavede lige op til afleveringsdatoen, så vi andre ikke kunne nå at komme med input til videoerne. Personligt synes jeg ikke at UCL-procesvideoen viser den fulde proces i.f..t projektet, men der var kun fokuseret på app’en, uden at tænke over at der også var andre elementer der skulle inddrages bl.a. flyers, plakat og akademisk rapport. I forhold til videoen til HCA Festivals skulle der ligeledes også have været gjort mere ud af at vise de ting man ville kunne opleve, hvis man gik på app’ens “skattejagt”.

Fremlæggelse for HCA Festivals, underviser og medstuderende/andre besøgende

Til selve fremlæggelsen manglede vi Rosa, hun var syg, så Denis måtte stå for fremlæggelse af selve app’en. Justine forklarede, at det var for oplagt med en app, og hvorfor skattejagten var blevet integreret. Et af forslagene til skattejagten var hologram med H. C. Andersen og jeg havde aften forinden lavet en prototype af en hologram-boks og forklarede bl.a. hvad hensigten var hermed. Det kunne have været fedt hvis jeg kunne have vist dem H. C. Andersen som hologram, men formåede ikke at lave det, så vi fandt en video med den lille havfrue, som vi afspillede i stedet. En anden af aktiviteterne som vi foreslog var “Gæt en magisk smag” – og der havde jeg naturligvis mine egne frugtvingummier med, for vi alle ved at syns- og smagssansen hænger meget sammen, og vi associerer frugter med bestemte farver f.eks. at kirsebær er mørkelilla, jordbær er røde, appelsiner er orange, men så snart vi ændrer farverne på smagene, så driller smagssansen vores hjerne.

Refleksion

En super spændende opgave, men det var en svær opgave at løse, da vi ikke var enige om, hvad og hvordan efter midtvejspitchen.

Som projektleder synes jeg at det var rigtig ærgerligt at vi ikke kunne finde et samarbejde omkring opgaveløsningen, så vi alle kunne være tilfredse med outputtet. Vi var to mod to der skulle gå på kompromis med opgaveløsningen og det betød at jeg og Justine endte med at gå på kompromis i.f.t. app’en velvidende at det ikke var en app der skulle udvikles, men de andre gruppemedlemmer var fastlåst i.f.t. idéer og havde kun fokus på app’en.

Kommunikationen har heller ikke været den bedste. Manglende feedback fra gruppemedlemmer og der blev heller ikke lagt op til at vi skulle mødes fysisk på f.eks. skolen. Justine og jeg valgte dog at mødes den ene dag for at samle trådene i.f.t. den akademiske rapport, flyers og plakat, hvilket var dejligt, så vi kunne sidde og kigge på det sammen og tale om det der var skrevet.

Min erfaring og alder fortæller mig at ude på arbejdsmarkedet var det ikke gået – hvis chefen havde bedt om én ting, og medarbejderne var kommet med noget helt andet og ikke ville ændre retning, og havde forsat med at arbejde på noget de ikke skulle lave, så ville der være en fyreseddel på vej.

Ved næste gruppearbejde/projekt vil jeg foretrække at komme i en anden gruppe, da jeg føler, at jeg ikke har haft mulighed for at lære nyt og få feedback på det jeg har lavet. Jeg vil f.eks. gerne lære mere omkring Figma og hvordan man laver videoer.

Feedback på den akademiske rapport var rigtig fin og velformuleret. Det var kun småting underviseren gav udtryk for kunne gøres bedre bl.a. at hun kunne se at der var et skifte i sproget, hvilket jeg godt var klar over at der ville være, da jeg ikke havde rettet alt Dennis havde skrevet. Der var også lidt med billederne, men det var der en forklaring på, da HCA Festivals ikke havde fremsendt ordentligt billedmateriale til os, og vi så valgte at anvende billeder fra deres hjemmeside. I forhold til referencer, så behøver vi ikke at skrive “ref” foran en reference i teksten.